ORELLETES

Ingredients:
* 1 dotzena d'ous
* 400g de sucre
* 1 tassa d'anís
* 1 got d'aigua de bullir (*)
* 1 sobre de llevat
* 2 papers de gasosa
* 2 tubets d'esperit de llimó
* 1 raiget d'oli
* 1 pessic de sal
* Farina la que admeti (3kg aproximadament)
Elaboració:
(*) Per a l'elaboració de l'aigua de bullir, es posen a bullir en un tupí matafaluga, pell de taronja, pell de llimó i canyella. Una vegada feta la infusió, es cola i es deixa refredar.

Es barregen els ous, el sucre, l'anís, l'aigua de bullir, els tubets de llimó, el raiget d'oli i la sal, incorporant-se en acabat la farina, els papers de gasosa i el llevat. Una vegada s'ha obtingut una massa homogènia es deixa reposar per espai d'una hora i mitja. Passat aquest temps, es divideix la massa en panets de 50 gr, que es deixaran reposar unes dues hores més.
S'allisen els panets sobre un marbre muntat d'oli, donant-los-hi una forma més o menys rodona. Amb molta cura es passen a una paella amb abundant oli bullint, capgirant-se als 15-20 segons.
S'alça de cantó per escorre l'oli i s'ensucra a gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada