CLOENDA DE LA FIRA DE L'OLI DE LES BORGES BLANQUES

La comarca de les Garrigues ha tancat la tretzena edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques aquest diumenge amb un balanç positiu de 60.000 visitants, complint les previsions inicials.

Durant els tres dies del certamen s'han venut 50.000 litres d'oli. A més, segons el Patronat de la Fira de l'Oli, aquest esdeveniment ha generat un impacte econòmic d'un milió i mig d'euros. L'edició d’engany ha servit per potenciar el coneixement del pa de ronyó típic de les Garrigues, l’Ajuntament i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida han signat un conveni per impulsar la declaració d'Indicació Geogràfica Protegida pel pa de ronyó de les Garrigues, una tradició gastronòmica que enguany s'ha volgut potenciar a la Fira de l'Oli, i que en l'actualitat només es produeix a cinc forns de la comarca.

Un any més es va celebrar el concurs d'olis verges extra i el tres primers premis han estat per a la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques (millor oli fruitat verd amarg), l'empresa Molí dels Torms (millor oli fruitat verd dolç), i per a la cooperativa Camp i Secció de Bellaguarda (millor oli fruitat madur).

l'alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé a dit que com a reptes de futur, es vol potenciar tots els productes agroalimentaris de qualitat i consolidar "el factor humà de la Fira", la proximitat entre el visitant i el productor com un dels tres factors que fan possible l'èxit d'aquesta fira. "El factor humà fa que la gent de fora s'emporti una bona sensació. La gent tasta, prova, remena, compra, pregunta... i això fa que aquest esperit de proximitat faci de la fira un certamen especial"

Pels que no van poder assistir a aquesta fira, esperem que el pròxim any decideixin visitar-la, ja que es un referent molt important dels productes agroalimentaris de la comarca de les Garrigues.

1 comentari:

  1. ara mateix aniria a fer un crostó de pa amb un bon raig d'oli....incomparable

    ResponElimina