REBAIXES

Ja tenim aquí les rebaixes i abans de tornar-nos bojos comprant ... hem de tenir en compte una sèrie de normes que des de la Direcció General de Sanitat i Consum ens aconsellen perquè en aquest període de rebaixes no ens donin “gat per llebre”.

  • En primer lloc l'establiment ha de posar en un lloc visible el cartell amb les dates del període de rebaixes i almenys la meitat dels seus productes han d'estar rebaixats.
  • No poden treure a la venda, sota descompte, productes nous ja que han d'haver estat exposats un mes com a mínim al públic.
  • Tots els productes rebaixats han de complir totes les normes de qualitat i etiquetats. En el cas de les etiquetes ha de aparèixer els dos preus, és a dir, l'anterior i el rebaixat (o el percentatge de la rebaixa).
  • I si parlem de qualitat, està prohibit oferir productes deteriorats. Si el que ens preocupa és la garantia us informem que és la mateixa que tenen tots els productes la resta de l'any, dos anys.
  • La forma de pagament, no canvia, si no s’acceptés el pagament amb targeta de crèdit l'establiment u haurà de especificar amb un cartell visible.
  • Els comerciants tenen l'obligació de lliurar una factura, on s'especifiqui el cost i l'import de l'IVA, si el client li ho demana.
  • No és obligatori que el comerciant canviï un article o reemborsi els diners del producte excepte defecte d'origen. Caldrà atenir-se a les condicions de devolució que cada comerç estableixi i cregui oportunes.
  • Si hi ha algun problema amb la informació facilitada per part de l'establiment al consumidor, és a dir, publicitat errònia que no deixi clar les característiques de la rebaixa, cal tenir en compte que preval l'opció més favorable per al client. Però en cas d'haver de reclamar, cal dirigir-se a la Direcció General de Comerç de la teva Comunitat, que és l'organisme que s'encarrega de les queixes sobre les rebaixes.
Un cop ven informats, a tots els que encara us quedi un raconet,  ja podeu anar de REBAIXES, i recordeu, que no us donin “GAT PER LLEBRE”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada