UN POBLE QUE MOR DE FAM DAVANT LA MIRADA INDIFERENT DEL MÓN!


Haití, es un dels països més pobres del món, els habitants amb menys ingressos han hagut de recórrer al fang com a aliment de la dieta bàsica.

Amb l'augment dels preus dels aliments al món, molts dels més pobres no poden comprar ni tan sols un plat d'arròs per dia.

El fang ha afavorit des de fa molt temps a les dones embarassades i els nens com antiàcid i font de calci.

No obstant això, per a la població dels barris més humils les galetes fetes amb terra, sal i mantega vegetal, s'han convertit en una font regular d'aliment.

L'agència d'aliments de les Nacions Unides està cada vegada més preocupada pels preus dels aliments, que estan pujant fortament a causa de diversos factors climàtics i econòmics.

La major demanda de biocombustibles significa que es dediquen menys terrenys als cultius alimentaris, el que al seu torn, provoca una disminució de subministraments i majors preus.

L'Organització d'Aliments i Agricultura de l'ONU va llançar un pla per combatre els augments de preus dels comestibles que inclou la distribució de vals als agricultors per comprar llavors i fertilitzants en països pobres.

Els experts diuen que els efectes sobre la salut són variats. La terra pot contenir paràsits mortífers o toxines industrials, a més no té proteïnes i carbohidrats. Només enganya al Estómac.

Els metges haitians diuen que dependre de les galetes per sobreviure comporta un sever risc de desnutrició.

Però a Haití, l'augment dels preus i l'escassetat d'aliments amenacen la fràgil estabilitat del país, i les galetes de fang són una de les poquíssimes opcions que tenen els més pobres per no morir-se de gana ...!

Haití va ser desforestat, però van romandre hisendes dedicades al cultiu de la canya i el blat de moro. Avui a causa dels alts preus dels biocombustibles, aquestes propietats s'han engrandit i produeixen més.
Però aquesta producció es destina pels cada vegada més rics empresaris a l'alimentació dels automòbils, i poc els importa els habitants de les nacions pobres.

ALGUNA VEGADA HAS SENTIT EL QUE ÉS FAM I NO TROBAR QUÈ MENJAR?
A HAITÍ S'ESTÀ PASSANT MOLTA FAM!!!

2 comentaris:

  1. i com sempre qui ho pot arreglar prefereix posar els diners en llocs on siguin més rentables....les vides per ells no son importants, ho es més el poder

    ResponElimina
  2. Per els que manan la vida de alguna persones les interesa tan poc que no fan res per remediarlo.

    ResponElimina