DECÀLEG PER FORMAR UN DELINQÜENT

1: Comenci des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.

2: No es preocupi per la seva educació ètica o espiritual. Esperi que arribi a la majoria d'edat perquè pugui decidir lliurement.

3: Quan digui paraulotes, rigui. Això l'animarà a fer coses més gracioses. 

4: No el renyi ni li digui que està malament quelcom del que fa. Podria crear-li complexos de culpabilitat.

5: Recolliu tot el que ell deixa llençat: llibres, sabates, roba, joguines. Així s'acostumarà a carregar la responsabilitat sobre els altres.

6: Deixi-li llegir tot el que caigui a les mans. Cuidi que els seus plats, coberts i gots estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s'ompli d'escombraries.

7: Barallis sovint amb la seva parella en presència del nen, així a ell no li doldrà massa el dia en què la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per sempre. 

8: Doni-li tots els diners que vulgui gastar. No vagi a sospitar que per disposar del mateix és necessari treballar.

9: Satisfaci tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l'austeritat podrien produir-li frustracions.

10: Poseu-vos de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus professors i veïns. Pensi que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de debò volen fastiguejar-lo.

"I quan el seu fill sigui ja un delinqüent, proclameu que mai vau poder fer res per ell".

Emilio Calatayud

2 comentaris:

  1. per sort a casa no donem aquest tipus de classes....encara que moltes llars hi tenen una semblança massa idèntica

    ResponElimina