XOC D'ENERGIES

Gemasolar situada a Andalusia, es la primera planta termosolar de torre del mon, pot produir electricitat durant les 24 del dia amb independència de la radiació solar.

Afirmen que som l’únic país del mon on s’explota amb èxit una planta termosolar comercial i que a partir del 2013 tindran 40 plantes més, amb 2500 megawatts de potencia.

Fen un cop d’ull als comentaris d’aquesta noticia he vist diferents punts de vista que m'han cridat l’atenció, ni han que diuen que amb una sola central nuclear d’última tecnologia obtindrien suficient electricitat per a tota Andalusia i que el cost del kW/hora no superaria els 0.03€. Mentre que la fotovoltaica, eòlica, termosolar son un 40% més cares.
Continua preguntant si sembrarem els nostres Camps de molins i plaques solar?

Un altre comentari diu que es trist que la societat pensi que una hectàrea de seca sigui més productiva que una hectàrea que produeixi energia renovable, a lo que  l’altre li contesta que sense agricultura i ramaderia ens moriríem de gana, que a veure si ell menja kW/hora?

També argumenta que estem omplint els postres camps de molins i plaques solar amb l’excusa de l’oxigenació, i no es donen conte que el que oxigena de veritat són els arbres, les plantes…

Visc a la província de Lleida i tinc molt a prop la central nuclear d’Ascó.
En aquest municipi diuen que no han notat la crisi!!!

Una persona hem va fer una reflexió...
-Si en aquesta central nuclear passa un desastre, tu i jo ens en anem a l’altre barri per dir-ho d’alguna manera!
Dons que hem de fer... patir?
Que ens en posin una a nosaltres també de central nuclear, el perill es el mateix!!!

Que en penseu vosaltres?

2 comentaris:

  1. si aconseguim ser mes nets, ecològics i treure els marges comercials excessius....tindrem la solució

    ResponElimina
  2. A mi també em sembla un perill l'energia àtomica, però l'altre dia vaig llegir al National Geographic, que hi ha un sistema de refrigeració amb boles de grafit, que les fa 99% segures. Es un sistema que s'havia descartat perquè es més costòs que el normal, però que ara el japonesos han tornat a fer. Així potser si.

    ResponElimina