MIGAS CON REMOJÓN

Las migas, eren un plat típic dels pastors, ja que així aprofitaven les sobres de pa sec per preparar aquest plat, encara que també existeixen las migas de farina.
Es diu que las migas probablement provenen del cuscús magrebí. Als territoris cristians es feien amb pa i porc per distingir-lo de la cuina àrab i jueva.

Ingredient per fer las migas:

Pa sec
1 Cap d’alls
Sal
Oli d’oliva

Elaboració de las migas:

S’agafa el pa sec i es remulla amb aigua, (no remullar-lo massa) llavors s’esclafa el pa amb la mà per que deixi anar tota l’aigua i s’esmicola en un plat , on s’anirà salant a mesura que es va posant al plat.

Pelarem el cap d’alls i el farem a trossets. Posarem al foc una paella amb abundant oli d’oliva i fregirem tots els trossets d’all, quan comencin a agafar color incorporarem el pa i no pararem de remenar fins que el pa quedi tot esmicolat i cuit.

Ingredients per fer el remojón:

500ml. D’aigua
4 Alls grans
1 Pebrot escalivat
3 Tomàquets madurs grans
Oli d’oliva
Sal

Elaboració del remojón:

En una casserola es posa l’aigua amb els tomàquets i els farem bullir, quan estan cuits els traurem per pelar-los.
En un morter trinxarem els alls amb la sal, llavors incorporarem els tomàquets que prèviament hem pelat amb un bon raig d’oli d’oliva, quan tot esta ven trinxat s’incorpora tot a l’aigua de bullir els tomàquets juntament amb el pebrot escalivat fet a tiretes, ho rectificarem de sal i un cop arrenqui el bull ja esta llest.

El plat de migas es serveix acompanyat d’un bol de remojón, cal dir que las migas era típic menjar-se-les directament de la paella, que es col·locava al mig dels comensals i tots menjaven directament de la paella.
També es poden acompanyar de taronja, raïm o arengada.

Us faig una recomanació, si decidiu provar-les, ja podeu tenir un bon got d’aigua al costat perquè us farà falta per pair-ho tot.

2 comentaris:

  1. Están buenísimas,la gente que no las ha probado no sabe lo que se pierden.Os las recomiendo.Probarlas!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies per publicar-les, ara mateix imprimeixo i a fer-les aviat!!!!

    Un petósur

    ResponElimina