LA GROSSA DE NADAL!!!

Que toqui la grossa de Nadal es una cosa ven complicada. El factor que influeix més es l’atzar, es primordial que el nombre dibuixat al teu dècim encaixi amb la boleta del premi.
Qui no ha somiat mai amb aquest moment?
Molta gent espera el 22 de desembre amb il·lusió i esperança.

Però, que hi ha al darrere de les loteries?

La loteria cada cop es més popular, en molts països del mon. Aquest creixement i expansió és pot explicar a partir del interès de molts estats per trobar un finançament alternatiu que els permeti obtindré recursos sense la necessitat de posar nous impostos o incrementar els ja existents.
Un percentatge de les vendes de la loteria no torna als jugadors en forma de premi, si no que va a parar directament als pressupostos de l’estat, (activitats socials, hospitals, ensenyament, carreteres...) podem dir que la loteria pot entendres com ”un impost implícit voluntari”.

Ara bé, quí compra la loteria?
Ho fan les persones amb rendes altes, o les persones amb rendes baixes?
Qui suporta la carrega d’aquest impost?

Un cop llençades aquestes  preguntes a la blogosfera, deixeu-me desitjar-vos molta sort a tots el que teniu algun dècim o papereta!

2 comentaris:

  1. El que si és cert que a més necessitat de diners hi ha més compra de loteria .
    M'agradaria que puguessis veure les cues que hi ha a Sort per comprar loteria de Nadal, al agost hi ha cues de fins a dues a tres hores!!!
    i ara amb el fred que fa la gent amb termos de cafè!!!

    A mi farà 21 anys em va tocar la grossa!!! el meu fill gran va nèixer el dia 22 de desembre.. el millor premi que podria dessitjar

    Sort al que juga amb esperança de millorar la seva situació, hi ha molta gent que ho necessita.

    ResponElimina
  2. Tenint en compte que l'estat privatitzarà el 30% de les loteries, perderem ingressos de cara el futur

    De tota manera, això de la loteria de Nadal és una tradició, no fos cas que no comprés la participació del bar de costat de casa i toqués la grossa....

    salut i peles

    ResponElimina