EL GRAN DICTAT

Fabulós programa lingüístic on els concursants han de demostrar el seu coneixement de la llengua catalana.

El català actual, el que es parla al carrer, es el gran protagonista del gran dictat. Per això, els continguts inclouen anglicismes, tecnicismes o el llenguatge col·loquial que s’està incorporant a la nostra llengua.

Òscar Dalmau, amb la seva habitual ironia, diu: aquest és "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". Aquesta introducció marca el caràcter distès i amè del concurs.

Un programa que busca la participació de tothom i que ha estat dissenyat de manera que hi juguin els concursants, i el públic tan els del plató com els espectadors, des de casa. Un concurs per a tot tipus de famílies.

Els primers podran guanyar cada dia fins a 1.500€, el pot acumulat i passar a l’edició de l’endemà. El que dóna el títol al programa és l’última prova. Després d’haver-ne superat diverses, els concursants que hagin aconseguit fer més bons resultats s’enfrontaran a "El gran dictat" (escriure el màxim nombre de paraules correctes possibles).

L'Òscar Dalmau, a més a més, de presentador del gran dictat, fa de guionista en programes com "Polònia" i "Crackòvia", va ser la veu de "Caçadors de bolets" i és codirector i copresentador de "La competència", de Rac1.

1 comentari:

  1. Hi ha una cosa que no m'agrada d'aquest programa i és que enlloc de proposar paraules del vocabulari usual,dicten moltes paraules que només les poden conèixer els espcialistes en el tema. Penso que aixís no millorarem el català...
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina