ENSAGINATS

Ingredients:
12 ous
1000 gr. de *sagí en brut
1000 gr. de sucre
2 tasses d,anís
2500 gr. de farina
2 Sobres llevat royal o bé 12 gasoses
1 Culleradeta de canyella
1 Tub d’esperit de llimo
1 Tub de vainilla

Preparació:
Es baten els ous, el sucre, el *saïm, l’anís, la canyella, l’esperit de llimo i la vainilla; quan està ben batut s'hi va tirant la farina junt amb els sobres royal o les gasoses i es pasta fins que la pasta sigui fina, i no s'agafi a les mans; es deixa tota la pasta i es va tallant a bocins, s'estira i amb els motlles es van fent les figures i es van ficant amb una llauna del forn ensucrades pel damunt.
Posarem la safata a baix del forn amb calentor a dalt i a baix fins que es rosin al nostre gust, i nyam nyam!

*Sagí: Greix que envolta el ronyó del porc. Té un color blanquinos i una textura suau però greixosa.
*Saïm: El greix que sobte al desfer el sagí.

En surt molta quantitat, penseu que ja que i esteu posats en podeu fer moltes, per que son unes galetes que es mantenen molts dies.

1 comentari:

  1. Hola aquestes dues palabres de "sagí" i "saïm" no les conexia, ja puc dir avui que no me anire a durmi sensa haver pres una cosa més.

    ResponElimina