ORELLETES

INGREDIENTS
1/4 d'oli d'oliva verge extra 
4 ous
250 g de sucre
1/4 de l d'anís
200 g de llet condensada
1 sobre de llevat
3 kg de farina
Oli d'oliva verge extra abundant per fregir
Per a la infusió:
50 g de matafaluga
50 g de coriandre
1/4 de l d'aigua.


COM FER-LES
Per fer la massa de les orelletes, poseu en un bol els ous.
Bateu-los, i aneu-hi afegint la resta dels ingredients, sense deixar de batre. Poseu-hi el sucre, la llet condensada, l'oli, l'anís, i una infusió de matafaluga i coriandre. Quan tot això estigui ben barrejat, tireu-hi el llevat i la farina, de mica en mica, i també sense deixar de batre. Quan la massa estigui ben espessa, acabeu-la de treballar amb les mans. Deixeu-la reposar, tapada, durant 1 hora. Passat aquest temps, agafeu la massa, feu-ne boles i deixeu-les en remull amb oli. Mentrestant, poseu oli a escalfar en una cassola de fang, amb una pell de llimona. Estireu la massa sobre la taula amb una mica d'oli, doneu-li forma de crep, però a diferència de les creps, les orelletes han de quedar transparents. Quan l'oli ja estigui ben calent, traieu la pell de llimona, i comenceu a fregir-hi les orelletes. Escampeu-hi sucre al damunt quan encara estiguin calentes.
BON Profit!!

Recepta enviada per Jaume Pubill per a participar al SORTEIG

6 comentaris:

  1. pinten be...la veritat. Potser fins i tot m'hi animo

    ResponElimina
  2. la seva textura, el seu gust, la seva olor... em transporten directament a la meva primera infantesa a Cornudella

    ResponElimina
  3. Què bones les orelletes! recordo com les feia la padrina...boníssimes! el secret era estirar molt i molt bé la massa...només les padrines ho saben fer, espero que no es perdi! Gràcies per la recepta Jaume!

    ResponElimina
  4. LLet condensada a les orelletes? carai, no les he fet mai amb aquest ingredient.

    ResponElimina
  5. no n'he fet mai! em sembla que ja tardo!

    :)

    ResponElimina