DICCIONARI BANCARI

CLIENT-Persona normal i agradable, que després d'obrir un compte es converteix en 'mosca collonera'.

CLIENT POTENCIAL-Client a qui paguem l'esmorzar.

AUXILIAR - Llicenciat en Ciències Econòmiques o Dret, amb diversos Màsters, ampli coneixement d'altres disciplines i matèries, amb domini de llengües, que es contracta en els Bancs per arxivar papers i atendre el telèfon.

FONS DE RENDA VARIABLE-Dipòsit que realitza un client, i que passat un temps prudencial, perd.

FONS DE RENDA FIXA-Dipòsit que fa un client, i que passat un temps prudencial, se li torna juntament amb una petita almoina. Si el client es queixa, és aconsellable passar-ho a Renda Variable.

FONS MIXT-Dipòsit que fa un client, a qui li han anat malament els dos anteriors i que, passat un temps prudencial, també ho perd gairebé tot. (És que no aprenen).

FONS GARANTIT - Dipòsit que fa un client que està fins als collons de perdre diners, on arribada la data de garantia, se li retorna íntegrament la quantitat que va aportar. Acostumen a quedar esperant que els donin alguna cosa més. (Són com nens).

DIPÒSIT ESTRUCTURAT - Dipòsit que fa un client, en què, si una sèrie de fets totalment fortuïts coincideixen, se li dóna un val a canviar per un derivat, que es converteix en una opció de futur sobre un mercat emergent. El client mai perd els diners, això sí, tampoc els trobarà.

DIPÒSIT REGAL-Aconsellable per a tots els clients que han passat per tots els dipòsits anteriors i ja no els queden diners amb nosaltres. Llavors se li demana que ens ho portin d'un altre banc, i se li dóna una cassola o una paella a canvi.

4 comentaris: