JUGANT AMB ESTRAMONI!!!

Durant aquesta setmana hem sentit parlar de el estramoni i dels beuratges de plantes verinoses, l'alcohol inhalat i «beure pels ulls» són pràctiques que s'estenen entre els més joves.

Diu un diari digital que, dos joves de 18 anys van morir el cap de setmana en una festa «rave» de Getafe. Causa de la mort: consum d'alcohol i estramoni, una planta molt verinosa amb importants efectes al•lucinògens.

El estramoni que va matar a aquests nois s'utilitzava en un altre temps per intoxicar a les bruixes. La ingesta de la planta, en petites dosis, comporta taquicàrdies i dilatació de les pupil, que poden generar al seu torn visió borrosa i dificultat en caminar. En el cas que el seu consum es produeixi en dosis més elevades, pot provocar al•lucinacions i agitació, podent arribar a produir un coma o la mort.

El estramoni no és l'única planta utilitzada per a aquests fins. L'opi i la belladona es consumeixen com drogues, i en molts fòrums d’Internet es poden trobar senzilles receptes per fer barreges amb aquest tipus de plantes al•lucinògenes.

A les Balears també han hagut de prendre mesures, ja que aquest estiu ha portat una novetat: els «oxy shots» o el que és el mateix , inhalar alcohol a través d'un tub. L'objectiu d'aquesta pràctica és emborratxar-se ràpid i barat. La inhalació redueix el temps des de la ingesta a l'embriaguesa. Consisteix en aspirar mitjançant un filtre oxigen que ha passat a través d'una beguda. El gas arrossega l'alcohol, que d'aquesta manera aconsegueix arribar abans al cervell. Existeix una àmplia varietat de sabors entre els quals els clients poden triar i destaquen, entre ells, el vodka de maduixa, el tequila o la absenta, tots per un preu entre quatre i deu euros.

Però els «oxy shots» i la ingesta de estramoni no són l'única pràctica perillosa en les nits i dies de festa. Beure pels ulls és una altra de les modes que va néixer als Estats Units i s'està instal•lant en alguns països d'Europa amb gran èxit. Va començar als campus nord-americans i, en les xarxes socials, es diu que «potencia molt més l'efecte de la beguda». Els adeptes a aquesta pràctica sostenen que l'alcohol passa més fàcilment a través de la membrana mucosa i entra al torrent sanguini directament a través de les venes en la part posterior de l'ull.

Els experts adverteixen que abocar begudes a l'ull amb una alta graduació, com el vodka, pot causar inflamacions i coagulació dels vasos sanguinis, de manera que, a part de posar injustificadament la seva salut en perill, l'ull absorbeix poc líquid. A més, recorden que, a diferència de l'estómac, els ulls no tenen un revestiment gastrointestinal per protegir-se.
Un altre dels més extravagants i perillosos mètodes per aconseguir assolir ràpidament un estat d'embriaguesa és el «tampó de vodka». També s'ha fet famós als Estats Units, on es coneix com «slimming», i ara arrasa entre les joves d'Alemanya. Consisteix a usar tampons amarats en vodka, que produeixen embriaguesa i estalvien el compromès problema de tornar a casa i pudor a alcohol.

Els metges asseguren que és falsa la creença que el «tampó de vodka» agiliti el procés d'embriaguesa i adverteixen als joves, sobretot a les noies, que l'alcohol pot danyar les seves parets vaginals i augmentar el risc d'infeccions. La pràctica no eximeix els nois, ja que també s'ha detectat l'ús d'aquest mètode entre els homes, que s'introduirien el tampó per via anal.

Per mi, totes aquestes pràctiques tenen uns indicadors comuns, una part de la nostra joventut a perdut el nord, no te estima pel seu cos, jo que tinc mal de cap i aguanto tot el que puc per no tenir que prendrem un analgèsic i tots aquest joves fent BARBARITAT!!!

I, arribats aquest punt i mare de dos nens, hem pregunto... sabre ensenyar als meus fills que han de tenir estima pel seu cos i que tot te un límit? No se...tot plegat em fa tanta por !!!

3 comentaris:

  1. Segur que en sabràs.
    Segur que l'entorn de la majoria d'aquests joves, massa saludable no ho sigui.
    Els joves tenen una certa tendència al risc i a les emocions, però en un ambient "saludable" en el sentit ampli de la paraula, sempre hi ha uns pares, no necessàriament protectors en excès, que estan atents, presents i saben què fa i deixa de fer el seu fill o filla, perquè se'n preocupen i se l'estimen.
    La veritat, però, és que si que fa patir. Com han canviat les trangressions en pocs anys!

    ResponElimina
  2. La britat es que cuan sens aquestas noticias pensas- en el meu cas- en el nets que començan hará la adolescencia i fa una mica de pò, pero espero que amb les recomanació que sels hi fa i la educació que tenen, sapiguen que amb de fer amb el seu cos i per qué no amb la seva ánima.

    Un petó.

    ResponElimina
  3. Estic segur qeu en sabràs, de tota manera vivim i creem un món que sovint no l'entenc i altres em fa fàstic, i em repugna pertànyer a ell.

    Des del far salut.
    onatge

    ResponElimina