NOVETATS AL FACEBOOK

Ja fa uns dies que facebook ha incorporat la barra d’informació instantània a la pàgina d’inici, una espècie de twitter al estil facebook.

El que jo no sabia es que quan va ser activada per primer cop el muro se’ns va torna públic per defecte, encara que abans el tinguéssim configurat de forma restringida, i reservat nomes pels amics, dons be, si no torneu a configurar la privacitat els comentaris, fotos, vides… son accessibles a tot el públic.

A més teniu que demanar als amics que cliquin damunt el vostre nom i que esperin a que es carregui el vostre perfil, llavors que facin clic a “suscrito” i treguin la autorització de “comentarios y me gusta”, així els amics dels vostres amics que no son amics vostres no podran veure les vostres actualitzacions. Bufffff

Un altra opció seria fer clic damunt de “¿Qué está pasando?” I allí on hi posa “publico” canviar-ho a l’opció “amigos”.

He arribat a la conclusió de que la privacitat d’aquests llocs es nul·la, pel que es veu poden canviar el que vulguin quan els doni la gana i sense avisar, al fi i al cap ells son els amos, son nosaltres voluntàriament els que exposem les nostres vides i les nostres dades personals no se’ls pot retreure res, tot plegat es per pensar-ho una mica i reflexionar!!!

7 comentaris:

  1. Fa temps que tenia un o dos comptes a Facebook, i fa molt poc que l'ultilitzo, però posats a dir la veritat no en sóc gens partidari, en gran part per com tu molt bé expliques, per la nul·la privacitat... i trobo que la gent hi diu i hi publica de tot, a mi personalment no m'agrada, ja sé que sóc rar, però visca les rareses...

    Des del far una abraçada particular sense públic.
    onatge

    ResponElimina
  2. molt bona entrada, realment aquests de facebook de privacitat i intimitat no tenen res...

    ResponElimina
  3. facebook em fa l'efecte que te els dies comptats....hi ha molta gent que en comença a estar fins al capdamunt de estar sempre pendent de la seva privacitat.....jo un d'ells

    ResponElimina
  4. Em sembla que sóc en una fase similar a la d'en garbi24. N'he estat (en sóc, encara) molt fan, però prenc mesures fins al punt que ni tan sols els meus contactes poden veure la meva llista de contactes. Per suposat, ho tinc configurat perquè els que hi poso només ho puguin veure els meus contactes, ningú "extern".

    Tot i això, sí, em fa molta mandra que, quan volen, fan algun canvi i tu ni te n'assebentes. Fiabilitat zero. Sovint vaig a Configuració, per comprovar que efectivament només els meus contactes em llegeixen, i coses així.

    És una eina interessant, però igual que me'n vaig enamorar me'n podria desenamorar...

    ResponElimina
  5. Aixó es un lio, cada dia ens cambies les coses i per els que no saben molt es molt complicat. Per què ho fan!!!, no ho sè pero es una lata.

    ResponElimina
  6. Jo hi vaig entrar per primera vegada aquest estiu més que res , per curiositat i tampoc em convenç, hi ha gent que hi posa moltes tonteries i sembla que tothom ha d'estar al mateix nivell...i és una llàstima, perquè hi ha gent molt maca.
    Prefereixo els blocs!
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina
  7. gràcies, està bé saber-ho.
    jo ho tinc públic però les meves filles no!
    no et pots fiar de res!!!!

    ResponElimina