EUROPA MALGASTA EL 50% DELS ALIMENTS QUE ES COMPREN

Sempre he pensat que es malmeten molts productes alimentaris, a les grans superfícies, als restaurants, a casa mateix molta gent tira les sobres, quan abans pràcticament no és tirava res, tot s'aprofitava per una cosa o altra.

Cada any a Europa es malgasta el 50% dels aliments que es compren i, alhora, hi viuen 79 milions de persones per sota del llindar de la pobresa i 16 milions que depenen de la caritat.

El Parlament Europeu vol aprovar un informe en el qual s'exigeix mesures urgents per reduir el malbaratament de menjar a la meitat. Mesures com, permetre que els comerciants redueixin el preu dels aliments frescos per sota del cost de producció quan estiguin propers a la data límit per a la venda, per tal de reduir la quantitat d'aliments no venuts que es llencen.La mida dels envasos, educació sobre aliments, reorientar els programes de distribució d'aliments entre les persones més desfavorides, aclarir el sentit de les indicacions de dates en les etiquetes dels aliments ("s'ha de consumir preferentment abans del", "data límit" i "data de caducitat") a fi de "reduir la incertesa sobre la comestibilitat dels aliments i de facilitar al públic informació precisa".

Crec que son unes bones mesures, però nosaltres també hem de col·laborar aprenent a no malmetre res i aprofitar-ho tot, ja sabeu "més canalons i més pilotes" ;))

5 comentaris:

  1. La culpa es de la manca de cultura de molta gent, però la oferta que tenim tan abundant no ajuda a millorar.
    A casa no es llença res......i no hem de menjar més del compte, comprem el just i necessari

    ResponElimina
  2. Amb aixó de la data de caducitat molta gent gensa coses sensa adonarse de que altres persones pasan gana.
    A casa meva no llenço res,tot s'ha aprofitá i si tinc que menjar dos dies el mateix m'he dona igual.

    ResponElimina
  3. A casa ho aprofitem tot i si me'n vaig de viatge ho donc als veins. Si volessin acabarien amb la fam però no es negoci.

    ResponElimina
  4. i més croquetes! :) Hi ha molta gent, cada dia més, que regira els contenidors. Veient això, em xoca que les autoritats no facin res. De tota manera, pensem que quan està una cosa caducada, no vol dir que estigui malmesa, sinó que en podria estar. Si un comerç ho posa a la venda i qui ho compra pren mal, serà el comerç el que es veurà al jutjat.

    ResponElimina
  5. I pensar que tanta gent passa gana...tot el que es faci per posar-hi remei, benvingut sigui.
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina