AVALUACIÓ DE LA VIDA

Per què plorar mentre vaig caminant, si altres riuen i no tenen peus?

Per què viure pensant en el 10% de les coses que ens fan patir, i no recordar el 90% de les coses bones que ens succeeixen?

No creus que seria bo fer un inventari dels béns que has rebut per viure amb major alegria i optimisme?

En el teu cos hi ha 800 mil milions de cèl·lules treballant contínuament i obrant totes al teu favor i en perfecta harmonia.

En el teu cervell tens 13 mil milions de neurones treballant tan sàviament al teu favor, que si les volguessis reemplaçar per l'ordinador més perfecte del món, aquesta màquina electrònica ocuparà el lloc d'un edifici de setanta pisos d'alt.

En els teus ulls, hi han dipositats 100 milions de receptors que et permeten gaudir de la màgia dels colors, de la llum, de la simpatia de les persones i de la majestat de la natura.

A l'orella hi ha 24 mil milions de filaments que vibren amb el vent, amb el riure dels nens, amb la suau música de les orquestres, amb el trepidar de les aigües escum-ants i en escoltar les paraules amables de les persones que estimes.

Ets una persona humana, i l'ésser humà és l'únic animal que pot parlar, per calmar al aïrat, animar al abatut, estimular al covard i dir ... t'estimo.

Et pots moure, no ets un arbre amarrat a una petita porció de terra. Pots passejar, córrer, ballar i fer esport. Per a això tens 650 músculs, 206 ossos i 7.000 nervis, sincronitzats per obeir i portar-te a on vulguis.

Tens un cor que és una meravella de la natura. Bomba hora rere hora, 36 milions de batecs a l'any, any rere any, despert o adormit, impulsant la sang a través de 100 mil quilòmetres de venes i artèries, que porten més de 2 milions de litres de sang a l'any.

La teva sang és un formidable tresor. Són tot just 4 litres però allà hi ha 22 milions de cèl·lules, i en cada cèl·lula hi ha moltes molècules i en cada molècula hi ha un àtom que oscil·la més de 10 milions de vegades per segon.

Cada dia moren 2 milions de les teves cèl·lules i són reemplaçades per 2 milions més, en una resurrecció que ha continuat des del dia que vas néixer.

En el teu cervell hi ha 4 milions d'estructures sensibles al dolor, 500 mil detectors tàctils, i 200 mil detectors de temperatura ...

... Ara pregunta't:
Creus que no val la pena la teva VIDA?
Els teus pulmons són els millors filtres del món. A través de 600 milions d'alvèols purifiquen l'aire que reben i lliuren al teu cos de deixalles nocives.

El trist és que dediquem molt de temps pensant en el que ens cal i gairebé mai ens aturem a recordar i agrair el molt bo que tenim.

No només pel que fa al teu cos, aplica'l també als dons que tens, a la família que t'ha tocat, a les amistats, a les comoditats de les que gaudeixes i fins i tot a les oportunitats que se t'han presentat. No vegis només el que et cal, agraeix el que ja tens!

Fes comptes dels teus béns, i de les teves alegries també. No perdis temps fent comptes dels teus mals.

I saps per què? ...
Perquè vals moltíssim!

I si t'has despertat avui dia amb força i sense dolor.
... Tens més sort que molts altres.

Col·lecciona pensaments alegres i optimistes, i no se t'oblidi allunyar de la teva ment aquests corbs fastigosos anomenats "pensaments pessimistes" i "records tristos".

Si tens les teves necessitats bàsiques cobertes...
Ets més ric que el 75% dels altres.

Si tens uns estalvis...
Ets part del 10% de la població pròspera del món sencer.

Si pots prendre la mà d'algú, abraçar o només tocar la seva espatlla ...
Alegra't, mai et sentiràs sol.

Si pots llegir aquest post...
Tens més sort que 2 mil milions de persones que no saben llegir.

6 comentaris:

  1. És un escrit molt bo i una filosofia de vida que paga molt la pena tenir present. Gràcies per fer-nos-hi pensar, magazine.cat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso el mateix, son coses que tenim que anant recordant de tan en tan per no oblidar-les.

      Elimina
  2. Va bé poder anar fent teràpia d'aquestes coses, per no oblidar-les

    ResponElimina
  3. Bona filosofía que no tenim que oblidar mai, i SIIIIIIII val la pena la vida ambs les seves penes i alegrias.

    ResponElimina
  4. De vegades, oblidem la sort que tenim i ens preocupem per collonades. És clar que val la pena viure, la vida és per gastar-la fins a l'os, només així té sentit, només així es gaudeix. S'ha d'exprémer i beure'n tot el suc. Carpe diem!

    ResponElimina
  5. No m'havia adonat mai de la quantitat de coses bones que tenim al nostre cos...Som afortunats.
    Jo col·lecciono pensaments alegres i optimistes, però també records nostàlgics que no són pas tristos...
    Bona nit

    ResponElimina