GURULLOS

El gurullo es un aliment que substituïa al grà d’arròs en molts plats en temps de la postguerra civil, ja que era mes fàcil aconseguir farina que arròs. Es pot dir que la zona on el gurullo té mes arrels es a la província de Almeria, on plats con gurullos amb perdiu o amb llebre es segueixen consumint en alguns restaurants de la província.
Un cop feta la petita introducció passarem a explicar com es preparen aquests gurullos.
Ingredients:
125 gr de farina
62 ml d’aigua
Un raig d’oli
Safra (opcional)

Elaboració:
Un cop s’han barrejat tots els ingredients es treballen fins obtenir una pasta homogènia, que no s’enganxi a les mans.
S’enfarina una superfície, s’agafa una mica de pasta i es fa un fideu llarg que s’haurà de trencar en petits trossets una mica mes grans que un gra d’arròs, deixant-los caure damunt d’un drap amb farina, de manera que no s’enganxin els uns amb els altres, si convé s’afegeix farina.
Aquest procés es repetirà fins acabar la pasta.
Un cop fets, es deixaran secar per que es conservin, i ja tindrem els GRULLOS llestos per guardar-los  i utilitzar-los com qualsevol fideu dels que comprem.

3 comentaris:

  1. Quins bons records;
    moltes gràcies per aquesta recepta feis temps que volia saber com es feien!

    :-) :-)

    ResponElimina
  2. Hola, Dolorss, avui volia recordar a la meva padrina amb aquesta recepta, ja que va ser ella la que me la va ensenyar per primer cop.
    Si t’interessa, un altre dia penjaré las” migas con remojón” recepta, que també hem va ensenyar a fer ella.

    ResponElimina
  3. Dons si, m'agradaria. La familia de la meva mare era de la provincia de Murcia i aquestes receptes m'agradaria recuperar-les.

    Petons

    ResponElimina