ELS REIS MAGS DE L'ORIENT

La tradició diu que van venir de l’orient, eren tres i és deixaven guiar per un estel que els porta fins a Betlem.

Allí van buscar a Jesús recent nascut, adorant-lo i oferint-li or (representant la reialesa i la riquesa), encens (representant la divinitat) i mirra (representant la mort i el sofriment de Jesús, ja que era un component que s’utilitzava per embalsamar als morts).

Abans d’arribar, van trobar a Herodes, el qual els va enganyar perquè quan tornessin li fessin saber el lloc on havia nascut Jesús per poder anar a adorar-lo ell, cosa que era mentida perquè el que volia era matar-lo, (per això al desfer-se els seus plans, va ordenar la matança dels nadons que vaig explicar al post dels “Sants Innocents”).

L’historia diu que els reis mags no li van dir res a Herodes, perquè una nit se’ls va aparèixer un àngel que els va advertir del perill que corria Jesús si explicaven on es trobava.

S’ha de dir que i a més versions d’aquesta historia, que si eren quatre reis, set, fins i tot dotze, poc a poc la tradició ha anat afegint detalls com el que representaven les tres races conegudes antigament, representades pels tres continents Asia, Africà i Europa.

Avui en dia els reis mags de l’orient porten regals als nens i nenes simbolitzant aquell dia que els reis oferiren l’or l’encens i la mirra a Jesús.

Un cop dit tot això, espero que els reis mags de l’orient és recordin de vosaltres i us deixin un munt de regals a les vostres llars.

3 comentaris:

  1. Espero que deixis la sabata al balcó i mengar pels camells... segur et deixaràn coses bones.

    Bon any!!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Gràcies Dolorss, a veure si tu tens més sort i et porten moltes coses, jo provaré el que hem recomanes, ja que, fa temps que no pensen a passar pel meu balcó.

    Bon Any!

    ResponElimina
  3. Ja ho havia sentit això de que en un primer moment eren quatre...

    En qualsevol cas espero que siguin generosos amb tu

    ResponElimina