LA SALUT DE L'HOME ÉS EL REFLEX DE LA TERRA



Cada vegada és major el nombre de persones que estan tornant a la natura, fastiguejats de la artificiositat del medi ambient i de la seva vida quotidiana sense sentit aparent, incloent d'alguna manera la necessitat de viure d'acord amb la naturalesa i estar més en harmonia amb ella, encara que potser ja sigui tard, ja que continua d'altra banda la "civilitzada" deteriorització del medi ambient, el sistema educatiu continua produint individus que encaixen en la roda de la vida "civilitzada", no importa baix quina ideologia. En comptes de ser un procés creatiu per desenvolupar l'individu, l'educació, no és sinó un fre d'aquesta, fent èmfasi en la informació externa, desenvolupant així la competitivitat, l'agressivitat i el desig de poder.

Moltes persones han perdut la seva capacitat intuïtiva de relacionar amb el seu entorn, "L'home civilitzat" ha estat tret del seu entorn i viu envoltat de símbols que el llancen a alguna cosa molt distant del que és veritablement real.
També diré als més pessimistes a causa de l'aire catastrofista que bufa avui en dia, que encara som a temps de millorar el nostre medi ambient està més harmònics amb la llei natural, i que el futur depèn del que fem ara, encara podem evitar el perill que encara no ha arribat.

M’agradaria saber que en penseu d’aquests paràgrafs extrets d’un escrit que en Pere Romani, va fer a l’abril del 1982.
Pensàveu que estàveu llegint un text del 1982?

10 comentaris:

  1. Doncs, si en Pere Romani hauria d'escribir un text similar ara mateix, igual diria que ja estem perduts, que els humans hem fet el que hem pogut fer i hem deixat el medi ambient en un estat desastrós. Quina pena...Hi ha tantes coses petites que podem fer per millorar el medi ambient i així contribuir-hi per frenar el deteriorament del medi ambient. El simple fet de conduir menys i pensar més en la naturalesa, no en els nostres interessos.

    ResponElimina
  2. L'ésser... humà? És prepotent i tot ho vol amotllar a la seva essència, sense adonar-se que només és el petit punt d'una petítissima i de la natura.
    Vull pensar que el seu cervell no està encara capacitat per assolir les coses importants, però que l'evolució li durà al final a aprendre...Sí, ho vull pensar.

    ResponElimina
  3. aquí es demostra que tot és cíclic i que segurament d'aquí a vint anys s'haurà de tornar a reescriure el mateix text

    ResponElimina
  4. Demostra que per molts anys que visquen no cambien tant.

    ResponElimina
  5. Així és. hi sóc amb tu al cent per cent. Ens ho has explicat molt bé.
    Tot és cíclic en aquest món, unes coses per a bé i altres dissortadament per a mal.

    ResponElimina
  6. Penso que últimament hi ha hagut un procés de mentalització important. Hem de tenir clar quina ha de ser la nostra relació amb el nostre entorn natural. Mai és tard per rectificar.

    sdrowia

    ResponElimina
  7. Malauradament la gent sols mira a l´entorn quan ell mateix se sent satisfet i per desgràcia hi ha gent que mai se sentirà sasitefa.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies a tots i totes pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  9. Doncs, la situació del 1982 a la d'ara es molt pareguda, per no dir la mateixa. Però també crec que s'està mentalitzant més des de l'educació en aquest fet.

    ResponElimina
  10. Bo jo crec que aquest text es pot adequar a la situació actual. Però, d'una altra banda, crec que des del sistema educatiu s'està promovent més una conscienciació respecte a aquest tema

    ResponElimina