MENGEM PER VIURE, NO VIVIM PER MENJAR

Moltes persones en algun moment de la seva vida s’han sotmès a una dieta sense cap resultat definitiu, dietes que ens prometen aprimar-nos un munt de quilos en poc temps, però deixem-nos de vuit i nous, els miracles no existeixen.

Si, no existeixen, i com tot en aquesta vida el que vol aconseguir alguna cosa l’ha d’aconseguir amb constància, dedicació i molta, molta, força de voluntat, aquestes seran les úniques eines que ens ajudaran a aconseguir la nostra fita, i el més important crec jo, mantenir-la.

Un cop vaig parlar amb una coneguda que s’havia aprimat molt, (encara ho està) la meva pregunta va ser, com t’ho has fet?

Ella em va contestar que s’havia acostumat a donar-li al seu estomac l’aliment necessari, ni més ni menys.

Com es fa això!!!

Menjava de tot, feia totes les menjades del dia, però la seva mesura era la d’un got gran d’aigua o la d’un plat petit de postres més o menys. També feia un hora de exercici que en el seu cas era anar a caminar.

Em va dir que mengem més del que el nostre cos necessita i de seguida en va venir a la ment la meva padrina, que de petita quan menjàvem alguna cosa amb molt deliri en deia “ no mengeu tant que seus farà l’estomac gran”. Quanta saviesa en les seves paraules!!!

En fi, de tot el que em va explicar el que em cridà més l’atenció va ser que “mengem més del que  el nostre cos necessita” es una veritat com un temple, la major par de la gent menja més pels ulls i per gola que per gana.

Si un vol aprimar-se a de posar-se en mans d’un professional i deixar-se de dietes miraculoses, (la de la carxofa, la dels sobres, la dunkan...) recordant sempre que “s’ha de menjar per viure, no viure per menjar”

5 comentaris:

  1. Jo aquest estiu (que ha estat un pèl massa de mal de caps) m'he acabat aprimant uns 6 quilos.

    Millor que ningú no ho provi: no compensa.

    ResponElimina
  2. Em sembla molt assenyat el que dius (i el que ha fet la teva amiga); fora de les persones que s'engreixen per qüestions fisiològiques, contra les quals poc poden fer, la resta tenim a les nostres mans la capacitat de tenir un pes raonable. Si l'acompanyem d'exercici, un 10!

    ResponElimina
  3. També jo estic molt d'acord amb el que diu la teva coneguda. La gent menja massa( jo no m'hi conto perquè menjo poquet, però saludable)i fa poc exercici i és clar no crema les calories que han ingerit i quan s'adonen del problema , apa a recórrer a les dietes màgiques...
    Però si tenim la cuina mediterrània que AMB MESURA, és molt sanitosa!!! i sempre acompanyada d'una mica d'exercici.
    Petons i bons aliments,
    M. Roser

    ResponElimina
  4. Tens molta raó i de vegades menjem desequilibradament.
    Gracies per deixar un comentari en el meu blog.
    Una abraçada, Montserrat

    ResponElimina
  5. Menja massa no es sa, així que ha menjar lo correcta i a fer una mica d' exercici. Jo camino cada dia una hora i puc asegurar que es estupendo i va molt bé.

    ResponElimina